fot. Diety Sekrety
Mamy jesień, sezon na dynie i cukinie w pełni, tak więc pora na nowy sekretny przepis! Może jakiś dobry bigos? Jedliście go kiedyś z tych warzyw? Jeśli nie to macie jeszcze szansę, bo zarówno dynie, jak i cukinie można jeszcze kupić na straganach targowych. Korzystajcie, bo to ostatnio dzwonek! Zaraz zacznie się zima i wtedy to już nam tylko słoiki zostaną.
Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę. Na patelni podsmażamy najpierw kiełbasę, następnie dorzucamy cebulę. Gdy te dwa składniki się zasmażą (powinny się zrumienić) dorzucamy cukinię i dynię, po chwili pomidora i paprykę. Robiłam ten bigos na patelni, więc przykryłam ją pokrywką i zostawiłam na ogniu na 15 minut. Tyle czasu wystarczy, by cukinia i dynia zmiękły.
Bigos pycha! A nie mówiłam? To przepis na danie szybkie i łatwe 😉
Niektóre odnośniki na stronie to linki reklamowe.
Od 1 kwietnia do 30 czerwca trwa kolejna edycja akcji z opłacaniem rachunków przez Electroluxa.…
Historia ewolucji odkurzaczy marki Dreame dobrze pokazuje, jak dalece dzisiejszy rynek AGD różni się od…
Na polskim rynku zadebiutował Dreame Z30 AquaCycle, czyli nowa wersja sprawdzonego modelu Z30, ale wzbogacona…
Sprawdzam, co potrafi frytkownica beztłuszczowa Tefal Easy Fry Silence Vision XL EY5568, reklamowana jako najcichszy…
Tefal wystartował z nową akcją na flagową parownicę AeroSteam i kilka innych świeżych modeli. Zgarnąć…
Sprawdzam, co potrafi Krups Sensation Milk EA912H, czyli jeden z mniejszych i prostszych ekspresów do…