fot. Diety Sekrety
Mamy jesień, sezon na dynie i cukinie w pełni, tak więc pora na nowy sekretny przepis! Może jakiś dobry bigos? Jedliście go kiedyś z tych warzyw? Jeśli nie to macie jeszcze szansę, bo zarówno dynie, jak i cukinie można jeszcze kupić na straganach targowych. Korzystajcie, bo to ostatnio dzwonek! Zaraz zacznie się zima i wtedy to już nam tylko słoiki zostaną.
Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę. Na patelni podsmażamy najpierw kiełbasę, następnie dorzucamy cebulę. Gdy te dwa składniki się zasmażą (powinny się zrumienić) dorzucamy cukinię i dynię, po chwili pomidora i paprykę. Robiłam ten bigos na patelni, więc przykryłam ją pokrywką i zostawiłam na ogniu na 15 minut. Tyle czasu wystarczy, by cukinia i dynia zmiękły.
Bigos pycha! A nie mówiłam? To przepis na danie szybkie i łatwe 😉
Na stronie mogą występować linki afiliacyjne lub reklamowe.
Lidl zapowiedział nową wersję kolorystyczną słynnego Lidlomixa, czy termorobota MC Smart. Już od poniedziałku 9…
Szukasz dobrej suszarki z systemem samooczyszczenia? Nie będzie łatwo. Dlatego przejrzałem oferty z polskich sklepów…
Zastanawiasz się nad zakupem odkurzacza marki Dyson, ale nie masz przekonania, czy warto wydać tak…
iRobot Roomba 205 DustCompactor Combo przykuwa uwagę już od pierwszego spojrzenia. Nie ma typowej, wystającej…
Bosch wraca z promocją na pralki. Kupując jeden z wybranych modeli tej marki zyskasz nawet…
Szukasz taniego, ale markowego robota z dobrym, pewnym serwisem i dostępnością części? Teraz kupisz iRobota…